Arnab untuk dijual

 • Anda ingin miliki arnab? Sila hubungi saya di 019-4944498 atau datang sendiri ke 1852 Kampung Tersusun Pongsu Seribu, Kepala Batas

Saturday, December 15, 2012

Rancangan perpindahan

Salam sejahtera.

Bilangan arnab semakin berkurang sekarang. Ianya dirancang untuk memudahkan perpindahan pada masa terdekat. Lokasi baru agak sepelaung saja tapi perlukan prasarana yang baik agar tak mengganggu jiran-jiran bersebelahan. Rancangan tergendala disebabkan kewangan yang terhad. Insya Allah dapat bonus hujung tahun ni boleh buat pagar dan bangsal dilokasi baru.

Sementara tu nak kongsi tentang berkembangan berat beberapa ekor induk pedaging terkini. Alhamdulillah Tuah, baka NZW masih ditempat pertama dengan berat 3.9kg, di ikuti Gegar, baka Chincilla, 3.4kg dan Akbar, baka Flemish Giant, 2.8kg. Berat Tuah meningkat hampir 400g dalam masa 6 bulan. Jun lepas beratnya 3.5kg. Mungkinkah dalam setahun lagi ia akan mencapai 5kg? Wallahua'lam.

Tuah, baka NZW

Gegar, Chincilla

Akbar, Flemish Giant


Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

 1. Askum..berapa harga seekor arnab pedaging? jantan & betina lain2 ke harga?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam, Harga utk 2bln, RM70 se ekor, jantan/betina sama harga. Tambahan RM10 untuk tambahan bulan umur.

   Delete
 2. saya brminat nk memulakan projek membela arnab baka pedaging secara kecil2an untuk tujuan sumber protein keluarga..kalau x keberatan, saya nk minta tunjuk ajar encik Yusof Zaki ...saya nk ke tempat encik hujung bulan n untuk dapatkan baka..boleh x bagi koordinat GPS..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Insya Allah tak jadi masalah.
   Cuba yang ni, tak pasti betul.
   Coordinates: 5°29'43"N 100°27'8"E

   Delete
 3. salam,saya berminat nak dapatkan anak flemish giant.abang boleh hantar ke Terengganu tak?

  ni email saya.
  hadiwahid93@siswa.um.edu.my

  ReplyDelete